Az AAPG Eötvös Student Chapter nemzetközi elismerése

2021.10.08.
Az AAPG Eötvös Student Chapter nemzetközi elismerése

Az AAPG Eötvös Student Chapter (SC) 7 év szünet után ismét elnyerte az Outstanding European Student Chapter kitüntetést!

Bár az elmúlt bő másfél évben sok hátráltató tényező nehezítette a munkát, ezen belül is a nemzetközi szakmai kapcsolatok ápolását, az Eötvös SC gyorsan alkalmazkodott és felnőtt a feladathoz! Az Általános és Alkalmazott Földtani, valamint a Geofizikai és Űrtudományi Tanszék hallgatói által vezetett szervezet rég nem látott aktivitást és életet lehelt a nagy múltú, ám két éve kissé megfáradt diákkörbe, miközben a kihívásokra reagálva online térbe költöztették rendezvényeiket.

Az így feltáruló lehetőségeket meglovagolva új kapcsolatokat kerestek és találtak egy sor európai egyetemek AAPG SC tagságával. Elindították az "upSTREAMING" névre keresztelt előadássorozatot, ahol önként jelentkező hallgatók prezentálhattak egymásnak szénhidrogénföldtanról és kutatásról, olajiparról. Az előadások során Lengyelország és Magyarország szénhidrogén-rendszerein kívül az iparban használt data science-ről, a környezetvédelem és az olajipar kapcsolatáról, valamint az olajégek közötti különleges partnerségekről is szó esett. 

Az „önképzőkörön” kívül az SC online vendége volt két olajkutató nagyágyú, Tari Gábor OMV-főgeológus és Jan de Jager, a Shell veteránja, mindketten az AAPG vendégelőadói, valamint informális beszélgetésre hívták Allan Scardina, MOL Csoport Kutatási Igazgatót is.

Az Eötvös SC eseményteli két évét a múlt heti terepgyakorlat zárta le a Kárpátokban, a Poznani Adam Mickiewicz Egyetem baráti SC-tagságának vendégeként.

Gratulálunk az kiemelkedő eredményhez az Elnökségnek (Libor Zsuzsanna, Váradi Kitti, Nagy Attila, Papp Tamás és Priegl Csongor) és mentoruknak, Szilágyi Imre vendégoktatónak!