AZ ELISMERÉSEK MEGERŐSÍTENEK...

2022.06.19.
AZ ELISMERÉSEK MEGERŐSÍTENEK...

2022. május 3-án az MTA közgyűléséhez kapcsolódóan az Akadémikusok Gyűlése megválasztotta az MTA új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjait. Nagy örömünkre Magyari Enikő a Környezet- és Tájföldrajzi tanszék vezetője, egyetemi tanár az MTA levelező tagja lett. Gratulálunk! Ezzel, intézetünk aktív tagjai között már három akadémikus dolgozik!

Az akadémikus választás további kollégáinkat is érintették. Haas János, nyugdíjas geológus professzor, aki évtizedeken keresztül oktatott és kutatott intézetünkben és vezette az MTA Geológiai Kutatócsoportot az MTA rendes tagja lett. E mellett az MTA külső tagjai közé választották Dunkl Istvánt és Tari Gábort. Mindketten ezer szállal kötődnek intézetünk munkatársaihoz, az ő munkásságuk megbecsülése számunkra is büszkeség! Gratulálunk nekik is!

"Büszke vagyok munkatársaimra, hallgatóinkra, a Földrajz- és Földtudományi Intézetre! Ezek a pozitív visszajelzések adjanak további motivációt, erősítsenek meg abban, hogy a földrajz- és földtudomány oktatására és kutatására szükség van és ebben vezető szerepünk és feladatunk van!"

(Harangi Szabolcs, intézetigazgató)