Csővár ostroma - Regisztrálj a Kutatók Éjszakájára!

2020.11.25.
Csővár ostroma - Regisztrálj a Kutatók Éjszakájára!

Kutatók Éjszakája programsorozat idén november 27-én és 28-án kerül megrendezésre online formában. Regisztrálj a Földrajz- és Földtudományi Intézet kutatóinak változatos programjaira!

Csővár ostroma

A Csővár ostroma (földtörténeti társasjáték): Végvári harc 200 millió éve, a triász végén. Legyél végvári vitéz, avagy egy őslénycsoport, aki a túléléséért küzd a triász végén. Vagy legyél ostromló, avagy olyan környezeti tényező, ami sok faj vesztét okozhatja. Vagy legyél történetíró, avagy olyan kémiai elem amelynek kőzetekben mért változásaiból  kutatók következtetnek a harc lefolyására. 

Kinek ajánljuk? gimnazista, egyetemista, felnőtt

Regisztráció ITT.

Szereplő: Pálfy József, az Általános és Alkalmazott Földtani Tanszék professzora és PhD és MSc hallgatói

Oktató és kutatómunkám központi témája a földtörténet kihalási eseményei és az azokat kiváltó gyors környezetváltozások és azok kiváltó okainak vizsgálata. Hallgatóimmal alkotott műhelyünk által a legtöbbet vizsgált ilyen esemény a mintegy 200 millió évvel ezelőtt bekövetkezett triász végi kihalás. Ezt idehaza a csővári Vár-hegy oldalában feltárt kőzetrétegek tanulmányozása révén érthetjük meg legjobban. Ezeket a kutatási eredményeket interaktív társasjáték során mutatjuk be.