Díjeső Weiszburg Tamásnak felsőoktatási szakmai tevékenységéért

2020.09.17.
Díjeső Weiszburg Tamásnak felsőoktatási szakmai tevékenységéért

Weiszburg Tamás, az Ásványtani Tanszék vezetője az ELTE TTK részéről Medzihradszky Díjban, a Miskolci Egyetem részéről Signum Aureum Universitatis és a Magyarhoni Földtani Társulat részéről a Lóczy Emlékplakett kitüntetésben részesült felsőoktatásban nyújtott szakmai munkája elismeréseként.

Medzihradszky Díj

Az ELTE TTK Tudományos Diákköri Tanácsa Dr. Medzihradszky Kálmánról elnevezett életműdíjat alapított, amelyet idén Weiszburg Tamás, az ELTE Ásványtani Tanszék vezetője kapott.

Medzihradszky Díj alapításával az ELTE TTK Tudományos Diákköri Tanácsa emléket kíván állítani Medzihradszky Kálmán professzor rendkívüli munkásságának, szellemi hagyatékának és a tudományos diákköri életben játszott meghatározó szerepének. Az eseményen a professzor özvegye, Medzihradszky Kálmánné Schweiger Hedvig és Horváth Ákos, az ELTE Tudományos Diákköri Tanács elnöke adta át elsőként a díjat, mellyel 100 000 Ft pénzjutalom is járt.

A részletekről a kari honlapon ITT olvashatsz.

Lóczy Emlékplakett

Magyarhoni Földtani Társulat Elnöksége 2009. december 18-i ülésén úgy határozott, hogy a Társulat 2010 márciusától a földtudományok terén végzett kiemelkedő, illetve tartósan eredményes oktatási és közművelődési tevékenység elismerésére, az arra érdemes jelöltnek a Lóczy Lajos Emlékplakettet adományozza. 

Az emlékplakett homlokzati oldalán Lóczy Lajos domborművű arcképe látható. Az arckép alatt "LÓCZY LAJOS 1849-1920" szöveg helyezkedik el. Az emlékplakett hátoldalán a "A MAGYARHONI FÖLDTANI TÁRSULAT A KIEMELKEDŐ OKTATÁSI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGÉRT" felirat áll. A hátoldalra véséssel kerül a jutalmazott neve és a jutalmazás éve. Az emlékplakett anyaga bronz, téglalap alakú, mérete 66×42 mm. Tervezője R. Kiss Lenke szobrászművész.

Signum Aureum Universitatis

Kitüntetésátadó Ünnepi Szenátusi Ülést tartott a Miskolci Egyetem 2020. szeptember 5-én. A rendezvényen 1 miniszteri, 63 egyetemi és 31 kari kitüntetést adtak át, köztük tizen részesültek Signum Aureum Universitatis díjban kiemelkedő oktatási tevékenységükért.

A díjazottak listája Miskolci Egyetem honlapján ITT érhető el.

Gratulálunk az elismerésekhez és további eredményes munkát kívánunk!