Duna Nap 2020 - On-line!

2020.09.11.
Duna Nap 2020 - On-line!

Duna Nap 2020 - On-line!

A Duna Napot minden évben a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának (1994. június 29.) évfordulóján ünneplik a Duna-medence minden országában, melyre idén immár 17. alkalommal került sor.

A koronavírus okozta járvány miatt az idén rendhagyó ünneplésre került sor egy on-line vetélkedő formájában. A Duna Nap szervező partnerei egy-egy kvíz játékkal és nyereményekkel készültek a játékoskedvű családoknak. A Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra Alapítvány felszínalatti vízcsepp mesét készített, amiben a gyerekek játékos formában ismerhetik meg a vízcseppek lehetséges útját földön, vízen, levegőben és a felszín alatt, betekintést nyerve  a hidrogeológia világába.

Az összes kvíz kitöltése után a legtöbb pontot összegyűjtő családok egy sorsoláson vettek részt, melyben tárgyi nyereményeket sorsoltak ki. Az Alapítvány geotermikus energiáról szóló könyvet  (Mádlné Dr. Szőnyi Judit: A geotermikus energia) ajándékozott. A játékban 191 regisztrált játékos volt és 889 sikeres kvíz kitöltés érkezett.

A kisorsolt nyertesek díjainak átadására 2020. augusztus 28-án került sor Esztergomban a Duna Múzeumban, melyen a Professzúra Alapítvány részéről Kis-Csitári Teréz is részt vett.

A díjakat átadták:

- Hoffmann Imre – Belügyminisztérium, Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkára;

- Kovács Péter – Belügyminisztérium, Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztály vezetője;

- Samu Gábor százados, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében.

Gratulálunk a nyerteseknek!

A mesét és kvízt megtaláljátok a Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra Alapítvány blog oldalán: https://felszinalattiviz.blogspot.com/p/felszinalatti-vizcsepp-mesek.html