Éghajlatváltozás, éghajlatmodellezés, finomhangolás - Regisztrálj a Kutatók Éjszakájára!

2020.11.18.
Éghajlatváltozás, éghajlatmodellezés, finomhangolás - Regisztrálj a Kutatók Éjszakájára!

A Kutatók Éjszakája programsorozat  idén november 27-én és 28-án kerül megrendezésre online formában. Regisztrálj a Földrajz- és Földtudományi Intézet kutatóinak változatos programjaira!

Éghajlatváltozás, éghajlatmodellezés, finomhangolás

A klímaváltozásról röviden, tényszerűen. Az előadás bemutatja, hogy a jelenleg rendelkezésre álló megfigyelések, adatok alapján mi tudható a földi klímaváltozásról és annak lehetséges jövőbeli lefolyásáról, valamint az adatok „finomhangolásával”, hogyan pontosíthatók ilyen irányú ismereteink.

Kinek ajánljuk? általános iskola - felsős, gimnazista, egyetemista, felnőtt

Regisztráció ITT.

Előadó: Torma Csaba Zsolt, a Meteorológiai Tanszék adjunktusa

2004-ben szereztem meteorológus és csillagász diplomát, 2012-ben pedig PhD fokozatot meteorológiából az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.  A 2012-2016 közötti időszakban posztdoktori kutatóként a RegCM regionális klímamodell tesztelésében és fejlesztésében vettem részt az Abdus Salam Nemzetközi Elméleti Fizikai Központban (ICTP Trieszt, Olaszország). 2016-2019 között az MTA ösztöndíjas kutatója voltam. 2019 óta az ELTE Meteorológiai Tanszékének adjunktusa és kutatója vagyok. Kutatási területem az éghajlatváltozás a regionális éghajlatmodellezés.