Podcast - Jégkorszakok, Doktorandusz-élet, Női vezetők

2021.04.16.
Podcast - Jégkorszakok, Doktorandusz-élet, Női vezetők

Az ELTE Podcast sorozata bemutatja:

https://youtu.be/roLx95pdi2M

Beszélgetés Horváth Erzsébettel és Csonka Diánával az ELTE TTK Podcast sorozatának 9. részében. Beszélgetőtársuk Vajdovich Noémi földrajz szakos hallgató.
Hogyan kerül mamutcsontváz Magyarország területére? Miként vizsgálható az éghajlatváltozás hosszú időtávlatokra visszatekintve? Hogyan zajlik az élet doktoranduszként? Milyen szerepet játszanak a nők az ELTE TTK kutatásaiban és közéletében?
A klíma nemcsak térben, hanem időben is folyamatosan változik. Az elmúlt 2,5 millió év változásait az ELTE Természetföldrajzi Tanszékén működő Löszkutató csoport tagjaiként, Horváth Erzsébet (egyetemi docens) és Csonka Diána (doktorandusz hallgató) közösen, lösz-paleotalaj sorozatok segítségével tanulmányozzák. A beszélgetés során megválaszolják nektek, hogy milyen különleges módszerekkel vizsgálódnak, miért hasznosak kutatásaik, eddig milyen nemzetközi sikereket értek el velük, illetve közös munkáiknak kik a további résztvevői.
Párbeszédükből fény derül arra is, hogy honnan ismerik egymást és milyen szerepet játszanak az ELTE közéletében. Megosztják veletek tapasztalataikat arról, hogyan tudják összeegyeztetni magánéletüket az egyetemivel, valamint megtudhatjátok, hogyan váltak "ELTE-s" nőként sokak által ismert és elismert kutatóvá és közéleti személyekké.