Virtuális mamutvadászat - Regisztrálj a Kutatók Éjszakájára!

2020.11.21.
Virtuális mamutvadászat - Regisztrálj a Kutatók Éjszakájára!

A Kutatók Éjszakája programsorozat idén november 27-én és 28-án kerül megrendezésre online formában. Regisztrálj a Földrajz- és Földtudományi Intézet kutatóinak változatos programjaira!

Virtuális mamutvadászat

A körülbelül 30-45 perces előadás során virtuális mamutvadászatra invitáljuk az érdeklődőket, mely során megismerkedhetnek a 2012-es feldebrői és a 2014-es szurdokpüspöki mamutásatás történetével. Megtudhatják, hogyan kerültek a mamutok a megtalálási helyükre? Hogyan szabadították ki az őslénytankutatók a maradványokat a földből? Mi történik a leletekkel miután a múzeumba kerülnek? Mennyi mindent árulnak el a csontok a múltunkról? 

Kinek ajánljuk? általános iskola - felsős, gimnazista, egyetemista, felnőtt

Regisztráció ITT.

Szereplő: Virág Attila, az MTA-MTM-ELTE Paleontológiai Kutatócsoport tudományos munkatársa

Dr. Virág Attila (1986) geológus-paleontológus, az MTA-MTM-ELTE Paleontológiai Kutatócsoportjának tudományos munkatársa. Fő érdeklődési területe a negyedidőszaki kis- és nagyemlősök evolúciója, valamint a fosszíliaegyüttesek alapján történő környezeti rekonstrukció. A korábbi évek során már több alkalommal tartott az ősmaradványokkal kapcsolatos ismeretterjesztő előadást vagy élmény alapú gyakorlati foglalkozást a Kutatók Éjszakája rendezvény keretein belül.